Letno poročilo Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav, d.d., 2022

V današnjih korakih se kaže jutrišnji dan.

V svetu, polnem izzivov, ponujamo nove, prilagodljive rešitve. S strankami nas povezuje vse več stičnih točk in inovativnih pristopov. Bogatimo njihovo izkušnjo. Razvijamo podjetniško inoviranje. Digitaliziramo notranje procese. Gradimo partnerstva in storitvene ekosisteme. Celostno skrbimo za zdravje in varnost zaposlenih ter zagnano spodbujamo talente.

S projektom Mladi upi nagrajujemo nadarjene mlade posameznike, ki so predani svojemu delu, in jim želimo ponuditi oprijemljivo podporo ter pomoč pri razvoju znanja, ambicij in talenta.

Letno poročilo Zavarovalnice Triglav in Skupine Triglav za leto 2022 je posvečeno vsem, ki utirajo nove poti in želijo premikati meje. Predstavljamo vam bodočo znanstvenico, Mladi up 2022, in naše odlične sodelavce.

Neustavljiva želja po premikanju mej

marijajudez6950x600

Vsestranska dijakinja Marija Judež ve, kaj hoče, in vztrajno sledi svojim ciljem. Mlada nagrajenka mednarodnih olimpijad iz eksperimentalne znanosti, astronomije in astrofizike je odločena, da postane znanstvenica. Svojo izjemno nadarjenost bo posvetila astronomiji in fiziki. Neustavljiva je v želji po novih spoznanjih o širjenju vesolja in galaksijah, a tudi pri utiranju poti drugim dekletom ter znanstvenicam in vsem, ki želijo premikati meje.  

  • Marija Judež je na Evropski olimpijadi eksperimentalne znanosti 2021 osvojila srebrno medaljo. Na njej je sodelovala kot edino dekle v zadnjih treh letih. 
  • Projekt Mladi upi sta v letu 2022 že 10. zapored izvedla Zavod Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav, da bi podprla novo generacijo prodornih mladih, ki se uveljavljajo v športu, parašportu, znanosti in umetnosti.

Videti z očmi strank

marijajudez6950x600

Prizadevamo si, da ponudbo razvijamo glede na potrebe in poglede stranke. Med prvimi v regiji smo vpeljali storitev »Prijavi-odpravi«. Stranke smo razbremenili zamudnega in pogosto zahtevnega ukvarjanja s sanacijo posledic dogodkov, ki so prizadeli njihovo premoženje. 

Franc Branko Florjančič, direktor Službe za asistenčne škode, izpostavlja, da t. i. odprava škode na ključ nadaljuje osredotočenje Triglavovega poslovanja. Prinesla je premik v ponudbi storitev in njihovi organizaciji, ki pri tem povsem sledita potrebam in izkušnjam strank. ''Sodelovanje z izvajalci asistenčnih storitev smo nadgradili in na podlagi skupnega pristopa razvili partnerstva v poslovnem ekosistemu Zavarovalnice. Najboljša popotnica za širjenje personaliziranih storitev odprave škode in nadaljnji razvoj platforme so odzivi strank in odlične ocene njihove izkušnje.« 

Enostavna rešitev, bogatejša izkušnja, poglobljen odnos

  • V primeru škodnega dogodka na premoženju se naše stranke lahko odločijo, da namesto neposrednega izplačila odškodnine prevzamemo postopek popravila škode.
  • Sodelujemo z mrežo lokalnih partnerjev, vključenih v poslovni ekosistem Triglav Dom, vodimo postopke in izvajamo celovite inženirinške storitve

Celosten pogled na zdravje zaposlenih

dusa lindtnerlrabp7395 r3 3 nagrada

»Ne bi si mogli želeti prijetnejšega praznovanja desetletnice,« je ob prejetju državnega in evropskega priznanja za dobro prakso povedala Duša Lindtner, ki vodi zavzeto ekipo sodelavcev programa Triglav.smo – Zavarujmo zdravje. S številnimi aktivnostmi ter ugodnostmi za zaposlene spodbujajo skrb za zdrav življenjski slog ter iskanje ravnovesja med delom in prostim časom. Pri programu sodelujejo tudi s pooblaščenimi specialisti za medicino dela, s katerimi pogosto soustvarjajo interne vsebine o zdravju in delujejo v dobrobit vsakega posameznika.

Sporočilo na fotografiji in na tej spletni strani, ki opozarja na pravilno držo med uporabo računalnika, je le del široko zasnovane skrbi za zdravje zaposlenih v Zavarovalnici Triglav.

Naša skrb za varnost in zdravje pri delu: dobra nacionalna in evropska praksa

  • Za učinkovito preprečevanje in obvladovanje kostno-mišičnih bolezni, povezanih z delom, in celovito ureditev področja varnosti in zdravja pri delu je Zavarovalnica Triglav prejela državno priznanje Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Republike Slovenije.
  • Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu EU-OSHA je Zavarovalnico Triglav s priznanjem dobre prakse nagradila za strateški pristop k upravljanju varnosti in zdravja pri delu ter prispevek k uspešnemu odpravljanju kostno-mišičnih bolezni.

Možnosti in pravila enaka za vse

aleksandra cesenlrabp7654 r3 2

Aleksandra Česen, naša sodelavka v Zavarovalnici Triglav, je tudi mednarodna nogometna sodnica. Nad najbolj priljubljeno moštveno igro se navdušuje že od mladosti. Z željo, trudom in sposobnostmi se je uveljavila na tradicionalno moškem področju. Vrsto let je igrala v domačem klubu, nato v državni reprezentanci, pomagala je kot trenerka mlajših selekcij. 

Aleksandra je dokaz mlajšim rodovom, da so jim dovoljeni prav vsi cilji. Kot sodelavka nas navdihuje pri širjenju kulture enakosti in raznolikosti.

  • Delež žensk med vsemi zaposlenimi v Skupini Triglav je 54,7 %.
  • Prva ženska nogometna liga v Sloveniji se od leta 2022 imenuje Ženska nogometna liga Triglav Zdravje.
  • V vseh kategorijah zaposlenih, dejavnostih in državah, kjer poslujemo, je višina osnovne plače žensk in moških enaka.

Aplavz nevidnim akterjem skupnih uspehov

barbara mušič in miroslav breznik abp7801

Enako odzivno kot potrebam strank prisluhnejo sodelavci v prodaji, pa prodajnikom vselej priskočita na pomoč Barbara Mušič in Miroslav Breznik z razvojnimi in podpornimi tehnološkimi storitvami. Barbara deluje v Službi za razvoj in tehnologijo na področju digitalnega poslovanja in izkušnje stranke Zavarovalnice Triglav. Miroslav ima vedno odgovore na vprašanja o IT-podpori. Sodelavci v prodaji so jima močno zaploskali ob razglasitvi najboljših prodajnikov, ko sta prejela posebno priznanje za dostopnost in učinkovito pomoč. 

V Skupini Triglav sta razvoj tehnologij in IT v središču:

  • agilnega in odzivnega delovanja večfunkcijskih timov,
  • približevanja brezšivni uporabniški izkušnji,
  • grajenja in vzdrževanja poslovnih ekosistemov, ki omogočajo odlično uporabniško izkušnjo.