Varneje čez nivojske prehode čez železniško progo

Skupaj z Zavarovalnico Triglav in slovenskimi občinami je njegovo podjetje opremilo 36 nevarnih cestnih odsekov: na dvanajstih je postavilo sistem COPS@rail, in sicer ob nivojskih prehodih čez železniško progo, ki so zavarovani samo z Andrejevim križem. Teh je v Sloveniji kar 400, vsako leto pa se na njih zgodi okoli 20 prometnih nesreč. 

Sistem Cops@rail v Dobriši vasi v občini Žalec.

Od aprila 2018 sistem Cops@rail deluje tudi v Dobriši vasi v občini Žalec. Na tamkajšnjem prehodu so se v preteklosti žal pripetile zelo hude prometne nesreče. 


Sistemi Cops@rail, postavljeni v letu 2018
Občina
Lokacija
Mokronog - Trebelno
Most - Hrastovica
Metlika
Dolnje Dobravce - Geršiči
Novo mesto 
Groblje
Trebnje 
Medvedje selo
Straža 
Loke
Središče ob Dravi
Grabe
Podvelka 
Janževski Vrh
Žalec 
Dobriša vas
Šmartno ob Paki 
Veliki Vrh
Domžale 
Zgornje Jarše, Gregorčičeva
Kamnik 
Tunjiška cesta
Sežana 
Gorenje pri Divači

Kar za 20 % nižje hitrosti

Po postavitvi sistemov se je povprečna hitrost v bližini prehodov zmanjšala za 17 %, neposredno pred prehodom pa kar za 20 %. Sistem poleg merjenja hitrosti omogoča tudi štetje prometa, ki je lahko osnova za nadaljnje ukrepe v okolici prehoda ali izhodišče za njihovo dodatno urejanje. 

Zavarovalnica Triglav in podjetje COPS systems nadaljujeta sodelovanje za dvig prometne varnosti. V letošnjem letu načrtujeta vzpostavitev dodatnih 12 opozorilnih sistemov Cops@rail.


Sistemi Cops@rail, načrtovani za leto 2019
Občina
Lokacija
Sevnica
Dolenji Boštanj
Metlika
Krivoglavice
Grosuplje
Šmarje - Sap
Mirna
Zabrdje
Črnomelj
Petrova vas
Trzin
Depala vas
Rogaška Slatina
Tekačevo
Radenci
Šratovci
Ruše
Bistrica ob Dravi in Ruše center
Žirovnica
Selo pri Žirovnici in Vrba

Opozorilni sistem COPS@rail napaja sončna energija. Sestavljajo ga kontrastna tabla z vgrajenim znakom STOP, svetlobna signalizacija in senzorji, ki zaznajo prihajajoča vozila. Na bližino nezavarovanega železniškega prehoda voznike opozorijo svetlobni signali, ki povečujejo intenziteto, če sistem ne zazna zmanjšanja hitrosti vozila. 

Ali ste vedeli?

  • Pri hitrosti 100 kilometrov na uro znaša zavorna pot vlaka približno 1 kilometer. 
  • Železniški tiri lahko skupaj z okolico in vremenskimi razmerami povzročijo, da se več sto ton železja komaj slišno premika. Ko vozi vlak mimo drevoreda, delujejo drevesa kot zvočna izolacija. Zdrobljen kamen pod tiri zmanjšuje jakost zvoka med drsenjem vlaka po tračnicah. Sodobni vlaki so posebej tihi. Tračnice so namreč zasnovane tako, da je trenje nizko.

Več o naših projektih

Motoristi reševalci letno opravijo približno 600 intervencij. Več