Slovenija

Za prometno varnost

V sodelovanju s partnerji smo na nevarnih cestnih odsekih v štirih letih postavili 44 prikazovalnikov hitrosti, 24 sistemov za preprečevanje trkov COPS@road in 12 sistemom za opozarjanje COPS@rail. Že vrsto let organiziramo delavnice, usposabljanja in številne druge dejavnosti za boljšo varnost v cestnem prometu.

Za prizadete v množičnih škodah

Zavarovancem se približujemo tudi s hitro postavitvijo mobilnih cenilnih enot na območjih množičnih škodnih dogodkov. Junija 2018 smo mobilno cenilno enoto postavili takoj po neurju v Črnomlju, osem naših sodelavcev cenilcev je za čim prejšnjo pomoč zavarovancem prekinilo svoj dopust.

Za preprečevanje raka dojke in pomoč obolelim

Podpiramo Slovensko združenje za boj proti raku dojk Europa Donna. Pomagali smo jim pri pripravi ozaveščevalnih videovsebin za preprečevanje nastanka raka na dojki. Podpiramo jih tudi pri psihološki pomoči obolelim.

Za paraolimpijske športnike

Od leta 2015 smo generalni pokrovitelj paraolimpijskega komiteja Zveze za šport invalidov Slovenije. Sodelujemo pri organizaciji in izvedbi paraolimpijskih športnih dni v številnih osnovnih šolah po Sloveniji.

Hrvaška

Za osebe s težavami v razvoju

Podprli smo Združenje za pomoč osebam s težavami v razvoju in jim pomagali pri zbiranju sredstev, tudi za izvajanje vsakodnevnih aktivnosti.

Za Arheološki muzej Zagreb

Muzejski sklad Arheološkega muzeja v Zagrebu obsega več kot 450.000 različnih zgodovinskih predmetov. Njihovo delo obsega tudi lastna izkopavanja in konzerviranje najdenih predmetov. Že vrsto let podpiramo njihovo delovanje.

Srbija

Za rekreativne košarkarje

S partnerstvom v preventivnih programih za rekreativne športnike želimo izboljšati njihovo ozaveščenost o tveganjih za poškodbe, ki so jim najbolj izpostavljeni. Osredotočamo se predvsem na rekreativne igralce košarke.

Za otroke in mladostnike z omejitvami v razvoju

S prodajo rokodelskih del, predvsem božičnih in novoletnih okraskov, v naših prostorih v Beogradu smo zbirali sredstva za Center za otroke in mladostnike z omejitvami v razvoju. Sredstva iz prodaje smo namenili za nakup didaktično-izobraževalnega materiala.

Bosna in Hercegovina

Za otroke z Downovim sindromom

Ob naši desetletnici poslovanja v Banjaluki smo podprli delovanje društva ''Down sy i mi'', ki pomaga otrokom z Downovim sindromom. Društvo je sredstva namenilo za nastop članov društva na prvenstvu Republike Srbske v parakonjeništvu.

Za osnovni šoli v Sarajevu

Finančno smo podprli dve osnovni šoli v Sarajevu: osnovni šoli "Mehmedalija Mak Dizdar" in Hrasno. Sredstva sta namenili za nakup potrebnih učil in izobraževalnih pripomočkov.

Črna gora

Za preprečevanje raka dojke

Podpiramo nacionalno kampanjo proti raku dojk »Za njo«. V okviru tradicionalnega dogodka Karavana zdravja smo obiskali tri črnogorske kraje, Nikšić, Tivat in Podgorico, ter omogočili 500 brezplačnih pregledov dojk.

Za šole v Podgorici

Podprli smo tri podgoriške šole: osnovni šoli Sutjeska in "Vlado Milić" ter srednjo ekonomsko-gostinsko šolo. Šole so sredstva potrebovale za nakup potrebnih izobraževalnih pripomočkov.

Severna Makedonija

Za otroke s posebnimi potrebami

Podprli smo organizacijo SOS detsko selo, ki skrbi za pomoči potrebne otroke in družine v stiski. S sredstvi smo financirali izobraževanje učiteljev in terapevtov otrok s posebnimi potrebami.

Za Makedonsko filharmonijo

Podprli smo delovanje Makedonske filharmonije, ki deluje že od leta 1944 in je od svoje ustanovitve sodelovala pri več kot 1.500 mednarodnih glasbenih projektih.