Na vožnji s simulatorjem DRAJV

Občutki so povsem realistični, ko na cesto skoči otrok ali nas med vožnjo preseneti gosta megla. Vidljivost se nenadoma močno zmanjša in v trenutku zagledamo zadnje meglenke vozila pred seboj. Kako se bomo odzvali?


Simulator vožnje DRAJV postavi voznika v resnično okolje. Polkrožen ekran nam omogoča popoln periferni vid. V simulator so vgrajeni tudi prilagojeni deli pravega avtomobila, čutimo lahko delovanje podvozja in motorja. 

Naprave, ki jih ima voznik nameščene med vožnjo, z naprednim nevrološkim programiranjem merijo njegove biometrične in nevrološke podatke. Tako doživljamo nevarne dogodke in se učimo varnega odzivanja nanje. Učimo se predvidevanja, prilagajanja razmeram in spretnega manevriranja, ko naletimo na oviro v mestu, na regionalni cesti ali avtocesti.

Tehnološko središče in poligon digitalnega poslovanja

Mladi raziskovalci in strokovnjaki v zagonskem podjetju NERVtech so simulator varne vožnje prilagodili potrebam Zavarovalnice Triglav in skupaj smo ustvarili prometno simulacijo. Z inovativno tehnologijo in združenimi močmi tako spodbujamo varno vožnjo, zlasti med vozniki začetniki. Omogočamo jim, da s tečajem varne vožnje lahko dosežejo znižanje doplačila za mlade voznike. 

Na simulatorju DRAJV se lahko preizkusite od ponedeljka do petka v digitalni enoti Triglav Lab v Ljubljani. S to odločitvijo boste zmagovalci v vsakem primeru, tako kot je bila ekipa naših sodelavcev.